Жадан: Досить бути громадянином України, щоб у Росії назвали

Жадан: Досить бути громадянином України, щоб у Росії назвали "терористом"

Укрінформ
Бути громадянином України вже достатньо, щоб в Росії тебе зарахували до терористів.

Так сказав на прес-конференції у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу, відомий український письменник, музикант, громадський діяч Сергій Жадан, відповідаючи на запитання про причини внесення його прізвища в Росії до списку терористів.

"Я не знаю. Здається, достатньо бути громадянином України і цього не соромитися, щоб ти в Росії був зарахований до терористів", - відзначив Жадан.

За його словами, під час затримання у Білорусі за списком осіб, зарахованих у Росії до терористів, з ним поводилися "дуже коректно".

"Але мені не дали жодних пояснень з приводу поставленого в паспорті штампа про заборону на в'їзд, а також наступного штампа - про скасування заборони", - зазначив Жадан.

 За його словами, працівники відділу по роботі з мігрантами розповіли, що він не перший: "Вони сказали, що нещодавно депортували одного з музикантів групи "Океан Ельзи". Запитали, чи знаю я таку групу? Довелося показати їм в телефоні SMS від Вакарчука, але вони його не знали. Білоруси живуть неначе в космосі... У травні планую відвідати Білорусь зі своїм музичним ансамблем. Треба перевірити, чи немає ще когось із нас у цих списках".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 лютого Сергія Жадана затримали в Білорусі, яка входить до єдиного візового простору з Росією, як особу, якій заборонений в'їзд у Росію за причетність до терористичної діяльності. Після втручання МЗС України, заборону на в'їзд анульовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-