Відсторонення Гречківського: Вища рада правосуддя не змогла зібрати кворум

Відсторонення Гречківського: Вища рада правосуддя не змогла зібрати кворум

Укрінформ
Вища рада правосуддя призупинила розгляд питання про відсторонення від посади свого члена Павла Гречківського через відсутність кворуму.

Про це повідомив під час засідання глава ВРП Ігор Бенедисюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас сьогодні немає кворуму для ухвалення рішення", - сказав він.

Бенедисюк розповів, що на засіданні ВРП  присутні 14 із 15 членів, Гречківський не має права брати участь у голосуванні про відсторонення його від посади. Таким чином ВРП перенесла розгляд клопотання заступника генпрокурора Юрія Столярчука про відсторонення Гречківського на 15 год. 22 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура спільно з СБУ викрила Павла Гречківського у намаганні отримати неправомірну вигоду в сумі $500 тис. за справляння впливу щодо ухвалення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій.

22 вересня 2016 року Гречківському було вручено повідомлення про підозру.

Тоді Вища рада юстиції (зараз Вища рада правосуддя) вирішила відправити члена ВРЮ Гречківського у відпустку замість відсторонення. Як наголошував голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, доказів Генпрокуратури недостатньо для відсторонення Гречківського від посади члена ВРЮ на період слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-