У НАБУ склали антирейтинг справ, які

У НАБУ склали антирейтинг справ, які "застрягли" в судах

Список
Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро презентували рейтинг кримінальних справ, підготовчі засідання щодо яких у судах не призначаються від трьох до десяти місяців.

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі директор Бюро Артем Ситник.

"У нас є антирейтинг справ, які понад року пролежали в судах і по них немає вироків. Це достатньо прості справи, які можливо розглянути за місяць, максимум два. Цілий ряд об'єктивних і суб'єктивних причин сприяє тому, що ці справи просто лежать в судах", - сказав він.

Найдовше - впродовж 10 місяців - у Солом'янському райсуді не розпочинається розгляд справи за фактом незаконного впливу колишнім виконавчим директором НАК "Нафтогаз України" Андрієм Пасішником на колишнього  міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Упродовж 8 місяців не розпочинається судовий розгляд справи за фактом одержання хабара у сумі 6 800 дол. за відкликання апеляції у кримінальній справі, у якій фігурує начальник відділу прокуратури Кіровоградської області.

Також 8 місяців не слухається в суді справа стосовно в.о. начальника Васильківського райвідділу архітектури та містобудування та керівника комунального підприємства за одержання хабара у розмірі 47 тис. дол.

Досі не призначене підготовче засідання у справі за фактом розтрати та заволодінням майном НАК "Украгролізинг" на суму 115 млн грн колишнім головою правління державної компанії та його батьком - народним депутатом. Справа вже 7 місяців лежить в Печерському райсуді.

Не слухається в суді і кримінальна справа стосовно військового прокурора Костянтина Кулика за фактом незаконного збагачення на суму 2,8 млн грн. Підготовче засідання Солом'янський райсуд не призначає чотири місяці.

Водночас Васильківський міськрайонний суд Київської області не розпочинає розгляд справи стосовно Гвоздівського сільського голови та депутата сільради, яких підозрюють в отриманні хабара у розмірі 300 тис. євро за виділення землі.

Через те, що суди ігнорують справи НАБУ, у відомстві вважають за необхідне створити антикорупційний суд, який би розглядав лише справи відомства.

Фото: ye.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-