Розенко сказав, звідки візьмуть гроші на осучаснення пенсій

Розенко сказав, звідки візьмуть гроші на осучаснення пенсій

Укрінформ
Усі додаткові кошти, отримані Пенсійним фондом України внаслідок підвищення мінімальної зарплати, будуть спрямовані на осучаснення пенсій.

Про це у коментарі телеканалу "112 Україна" заявив віце-прем’єр-міністр  України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

"Підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн  – це, в тому числі, елемент пенсійної реформи. Всі додаткові доходи, отримані від такого кроку, ми будемо трансформувати у підвищення пенсій", - сказав Розенко.

За його словами, як тільки уряд побачить реальний додатковий ресурс Пенсійного фонду, найперше, що планує зробити, – це провести осучаснення пенсій.

"Ми чекаємо, що бізнес відгукнеться на рішення уряду про необхідність підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. Ми зменшили ЄСВ в минулому році і сьогодні всі повинні усвідомити, що 3200  грн - це той мінімум, менше за який ніхто не повинен отримувати", - підкреслив Розенко.

Як повідомлялося, Павло Розенко заявив, що українська влада не має наміру піднімати пенсійний вік в Україні.

Раніше у МВФ заявили, що підвищення пенсійного віку для працюючих громадян в Україні є одним із способів створення більш сучасної пенсійної системи з кращими виплатами та перебуває на розгляді в рамках виконання програми розширеного кредитування України з боку МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-