США: Україна продовжує мати високі показники за рівнем контрафакту та піратства

США: Україна продовжує мати високі показники за рівнем контрафакту та піратства

Укрінформ
Торговельна палата США презентувала п'ятий випуск видання міжнародного Індексу рівня захисту інтелектуальної власності, згідно з яким Україна трохи покращила свій міжнародний Індекс рівня захисту інтелектуальної власності, проте залишається серед країн з найвищим рівнем контрафакту та піратства.

Про це Укрінформу повідомили в Американській торговельній палаті в Україні.

«Сумно усвідомлювати, що в цьому рейтингу Україна опинилася серед країн з найвищими показниками рівня контрафакту та піратства в усьому світі. Американська торговельна палата в Україні продовжуватиме сприяти розвитку всеохоплюючої правової та інституційної бази, пов'язаної з питаннями охорони і захисту прав інтелектуальної власності, а також просуванню інновацій та творчості в Україні», - прокоментував президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

Водночас, за результатами цього дослідження, загальна оцінка України дещо збільшилася з 39% від загального можливого балу в четвертому виданні (з рахунком 11.55 з 30) до 40% (14,06 з 35) у п'ятому виданні. Згідно з даними дослідження Торговельної палати США, це відображає невеликі, але все ж позитивні зрушення у таких сферах, як захист патентів, боротьба з онлайн-піратством, правильний та збалансований підхід щодо застосування виключень до об’єктів авторського права, захист торгових марок.

Серед сильних сторін було відзначено роботу над приведенням законодавства у сфері ІВ у відповідність до стандартів ЄС та кроки на шляху до виконання Поглибленої та всебічної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС; удосконалення захисту патентів у судовому порядку. Однак ключовим наразі є подальша робота над посиленням захисту авторського права в контексті покращення взаємодії відповідальних осіб у сфері протидії онлайн-піратству та збалансованого підходу до застосування виключень до об’єктів авторського права, а також виконання Україною зобов’язань у рамках міжнародних угод, що стосуються інтелектуальної власності.

"Така оцінка означає, що в Україні існує загальне розуміння важливості та актуальності вирішення існуючих проблем у сфері захисту інтелектуальної власності, але залишається великий простір для подальшого вдосконалення", - прокоментували показники в Американській торговельній палаті в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-