МОЗ закликає проводити щеплення дітей через спалах кору в Румунії

МОЗ закликає проводити щеплення дітей через спалах кору в Румунії

Укрінформ
Вакцинація завжди надзвичайно актуальне питання, та особливо вона набуває значення, коли в наших сусідів виникають спалахи інфекційних хвороб, як, наприклад, зафіксований спалах кору в Румунії.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

"Щеплення - єдиний оберіг від небезпечних хвороб та реалізація права українських дітей на здорове життя... Для кору характерна періодичність у зростанні захворюваності, і на сьогодні в Україні відзначаються певні ознаки наближення чергового епідемічного підйому кору. Єдиним захистом є підвищення рівня охоплення профілактичними щепленнями дитячого населення", - йдеться у повідомленні.

За даними ВООЗ, в Україні охоплення вакцинацією від кору становить 45,5%. Причиною такого низького рівня експерти називають як відсутність у минулі роки достатньої кількості вакцин, так і антивакцинальні кампанії, які змусили батьків сумніватися в якості препаратів.

Наростання епідемічного процесу з кору спостерігається після попереднього спаду, що тривав з 2013 року. Перебіг епідемічного процесу в окремих регіонах супроводжувався спалахами та груповими захворюваннями.

Так, у  2016 році зареєстровано 102 випадки кору в 10 регіонах: по одному випадку у Київській, Кіровоградській та Черкаській областях, по два випадки - у Дніпропетровській та Закарпатській, по 3 - у Чернівецькій та місті Києві, 5 - у Львівській, 6 - у Одеській та 78 випадків - в Івано-Франківській.

Кір - це вакцинокерована інфекція, і, щоб не хворіти, необхідно отримати щеплення. На сьогодні в Україні вже є достатня кількість вакцин проти кору, паротиту та краснухи. Вакцинація дітей дасть змогу захистити від інфекції їх та членів родини.

"Відповідальне ставлення людей до свого здоров’я дозволить досягнути європейського рівня вакцинації в Україні. У 2016 році Міністерство охорони здоров’я закупило через міжнародні організації та поставило в Україну понад 17 млн доз вакцин. На початок 2017 року в регіонах наявні всі вакцини, які входять до календаря профілактичних щеплень як обов’язкові", - зазначили у Міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-