За перший день на ЗНО зареєструвалися понад 11 тисяч осіб

За перший день на ЗНО зареєструвалися понад 11 тисяч осіб

Укрінформ
Першого дня реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) зареєструвалися понад 11 тисяч осіб. 

Про це повідомляє сайт Українського центру оцінювання якості освіти. 

"За підсумками першого дня роботи сервісу «Зареєструватися», який розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, програмою скористалися понад 11 000 осіб", - йдеться у повідомленні.

У Центрі поінформували, що найчастіше до них звертаються із запитаннями щодо процедури реєстрації, проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО та додаткової сесії ЗНО. Детальна інструкція щодо реєстрації, пакету документів на ЗНО та подальших дій абітурієнта розміщена на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

В Центрі такаж нагадали, що для завершення реєстрації особа, яка сформувала комплект реєстраційних документів, має подати їх до закладу, в якому навчається (для випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного року) або відправити на адресу регіонального центру оцінювання якості освіти, що вказана в контрольно-інформаційному листі (для решти осіб).

Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень та реєстраційне повідомлення учасника ЗНО.

Реєстрація на основну сесію ЗНО триває до 17 березня. Зміни в реєстраційні форми можна вносити до 31 березня. З 3 до 20 травня відбудеться реєстрація на додаткову сесію тестування для учасників АТО, осіб, що проживають на окупованих  та тимчасово неконтрольованих територіях.

Випускники поточного року, які проживають на неконтрольованих територіях, для того щоб зареєструватися на проходження ЗНО, мають обрати загальноосвітній навчальний заклад, де бажають здобути повну загальну середню освіту на території, що контролюється українською владою. Детальна інформація про умови зарахування та перелік загальноосвітніх навчальних закладів розміщені на сайті Міністерства освіти і науки України.(http://mon.gov.ua).

 У 2017 році для вступу до вищого навчального закладу абітурієнти подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 та 2017 років. Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня,  додаткову – з 3 до 12 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-