Розенко сказав, як

Розенко сказав, як "в ідеалі" мають виглядати українські пенсії

Укрінформ
Збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень має дати вагомий додатковий ресурс бюджету Пенсійного фонду України.

Про це в інтерв’ю "Урядовому кур’єру" заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

За його словами, на фінансовий стан бюджету Пенсійного фонду найбільше впливають два основні чинники: малі заробітні плати українців, з яких сплачуються внески, і те, що багато наших співгромадян або взагалі працюють у тіні, не сплачуючи внесків, або сплачують їх не з реальної суми доходів, більшу частину яких отримують у конвертах.

"Тому рішення уряду щодо збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень на місяць є вчасним і дуже потрібним. Це має дати вагомий додатковий ресурс бюджету Пенсійного фонду. І тому вже цього року вперше за останні років 15 ми очікуємо на вагоме зменшення його дефіциту", - наголосив віце-прем’єр.

Водночас Розенко зауважив, що в межах однієї солідарної системи пенсійного забезпечення неможливо істотно поліпшити життя українців. "Тобто і нинішніх, і майбутніх пенсіонерів", - уточнив він.

"Недарма в чинному українському законодавстві передбачено запровадження трирівневої пенсійної системи: солідарної, накопичувальної й недержавної. Тобто, в ідеалі пенсія кожного українця має складатися з трьох частин: 60% - солідарна, 30 - накопичувальна і 10 - недержавне пенсійне страхування. А проблема низьких пенсій полягає в тому, що фактично працює лише солідарна система. І українці отримують тільки 60% того, що могли б, аби вже нині якісно працювали усі три рівні", - підкреслив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-