Холодницький у США домовився з ФБР про спільне розслідування кримінальних справ

Холодницький у США домовився з ФБР про спільне розслідування кримінальних справ

Ексклюзив
Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький під час своєї поїздки до США домовився з представниками ФБР та Міністерства юстиції про співпрацю в розслідуванні кількох кримінальних справ.

Про це він повідомив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Зустрічі по лінії ФБР і Мін`юсту відбулися плідно. Суть побачите потім. Ми домовилися про співпрацю в конкретних кримінальних провадженнях. Вони запевнили САП і НАБУ в подальшій підтримці", - сказав Холодницький.

Він додав, що серед іншого домовився з американськими правоохоронцями про допомогу у відслідковуванні грошових потоків українських корупціонерів.

У ході візиту до США Холодницький мав зустрічі з сенаторами та конгресменами штату Каліфорнія, а також із самим губернатором Джері Брауном. "Замість запланованих п`ятнадцяти хвилин зустріч тривала майже дві години. Там знають про Україну і її проблеми, розділяють нашу позицію. Ми заручилися підтримкою, у тому числі і правоохоронної системи", - уточнив антикорупційний прокурор.

Водночас очільник САП розповів, що у складі української делегації мав зустріч із представниками Держдепартаменту США. 

"Незважаючи на зміну президента, в Держдепі висловили підтримку Україні. Не все так апокаліптично, як нам розказували після перемоги Трампа. Тому це надає оптимізму", - зазначив Холодницький.

За його словами, народні депутати від парламентської коаліції та опозиції  під час візиту до США продемонстрували єдність. "Я задоволений, що українська делегація, попри відмінності коаліції і опозиції, змогла надати об`єктивну картину того, що відбувається в Україні, особливо що стосується війни на Сході. Делегація продемонструвала єдність. Це було видно у зустрічах, які були проведені, у тому числі на українському молитовному сніданку, куди було запрошено багато конгресменів", - відзначив очільник САП.

Як повідомлялося, Холодницький перебував у США з 20 січня по 4 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-