Майбутнього керівника Суспільного ТБ перевірять на зв’язки з олігархами

Майбутнього керівника Суспільного ТБ перевірять на зв’язки з олігархами

Укрінформ
Члени наглядової ради ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" оголосили конкурс на посаду голови правління НСТУ.

Про це повідомила член наглядової ради Світлана Остапа на прес-конференції в Укрінформі.

"Наглядова Рада ПАТ НСТУ вчора, 2 лютого, ухвалила рішення оголосити конкурс на першого керівника суспільного мовлення, на голову правління", - сказала Остапа.

За її словами, умови конкурсу оприлюднені на офіційному сайті ПАТ НСТУ - сайт каналу Перший UA у рубриці "Суспільне мовлення".

Член наглядової ради Євген Глібовицький зауважив, що у результаті конкурсу планують знайти лідера, який зможе запустити суспільне мовлення в Україні в повному обсязі.

"Формальними вимогами є вища освіта, стаж роботи на керівних посадах у медіа - не менше 5 років, вільне володіння державною мовою. Також важливе знання законодавства, як загального рамкового законодавства, Конституції України, а також законодавство, яке регулює сферу медіа і суспільне мовлення. Важливі професійні знання і навички, які стосуються ринку медіа в Україні і за кордоном. Ми теж говоримо про необхідну технічну грамотність", - сказав він.

Також представники наглядової Ради будуть звертати увагу на доброчесність кандидата на посаду голови правління НСТУ.

"Ми будемо аналізувати у відкритих джерелах інформацію щодо можливих зв'язків кандидата з олігархічними групами, будемо дивитися, якщо інформація буде у відкритому доступі, на матеріальні статки і звіряти зі стилем життя. Будемо аналізувати інформацію про кандидата в медіа", - зауважив член Наглядової Ради Віктор Таран.

Пакети документів приймаються від сьогодні до 16 березня за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26.

"Кінцева дата прийому документів - 17.00 16 березня 2017 року... Потім до 13 квітня ми маємо оголосити дату заслуховування кандидатів, які отримали допуск, і провести сам конкурс", - сказала член Наглядової Ради Дарія Карякіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-