Посол Ізраїлю сказав, як запобігти повторному Голокосту

Посол Ізраїлю сказав, як запобігти повторному Голокосту

Укрінформ
Найкращою гарантією для запобігання спробам повторення Голокосту є його вивчення і збереження пам'яті про жертви.

Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські у п'ятницю під час Меморіальної церемонії «Шість мільйонів сердець», присвяченій Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одне зрозуміло: якщо це (Голокост -  Ред.) відбулося тоді, то це може відбутися ще раз. І найкраща гарантія того, що це не відбудеться, щоб запобігти таким спробам і такому знищенню, це вивчення Голокосту, збереження пам’яті Голокосту, збереження пам’яті тих людей, які ризикували не тільки своїм життям, всім, що мали, але й життям своїх дітей та близьких. Це ті люди, яких ми називаємо праведниками народів світу. Їхні історії повинні слугувати натхненням для наступних поколінь», – зазначив Бєлоцерковські.

Він також відзначив, що організоване урядом України на чолі з Президентом України Петром Порошенком вшанування 75 роковин трагедії Бабиного Яру - «дуже важливий крок у правильному напрямку».

«Дуже сподіваємося, що це позитивна динаміка, яка буде продовжуватися... Зараз, на мій погляд, найважливіше - розвивати освітні програми для наступного покоління, яке, на жаль, не буде мати такої можливості безпосереднього спілкування з тими людьми, які пройшли це пекло. Дуже важливо, щоб вони розуміли і знали, що відбулося... Протистояння відродженню нацизму, зародженню екстремізму, дискримінації – є першочерговим завданням як Ізраїлю, так і України, і інших держав. Це завдання кожного з нас», - підкреслив Бєлоцерковські.

Кожній групі виступаючих під час заходу пропонували запалити одну із шести свічок, що символізують шість мільйонів сердець жертв Голокосту.

Як повідомляв Укрінформ, першу свічку пам’яті від імені уряду України доручили запалити міністру культури України Євгену Нищуку. Другу - послу Ізраїлю. Наступні свічки запалювали представники недержавних організацій, молодь, очевидці Голокосту.

Також свічку пам'яті запалили і посли та представники посольств Федеративної Республіки Німеччина, Австрії, Італії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Франції, Швеції, Румунії, Латвії, Болгарії, Азербайджану, Нідерландів, Литви, Чехії, Російської Федерації, Грузії, Угорщини, Польщі, Білорусі, Естонії, Македонії, Бельгії. Окрім того захід відвідали представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні, представник Організації Об’єднаних Націй в Україні та керівник відділу представництва ЄС в Україні.

Як повідомлялося, сьогодні - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-