Слідчого ГПУ судитимуть за привласнення майна під час обшуку

Слідчого ГПУ судитимуть за привласнення майна під час обшуку

Укрінформ
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою старшого слідчого в особливо важливих справах Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершене.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, 25 січня йому вручено обвинувальний акт. Найближчим часом його скерують до суду.

«Підозрюваному інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»)», - йдеться в повідомленні.

Як встановили детективи НАБУ, старший слідчий ГПУ, користуючись відсутністю очевидців та зловживаючи своїм службовим становищем, під час виконання професійних обов’язків – проведення обшуку у домоволодінні голови однієї з сільських рад Черкаської області, підозрюваного в одержанні майже 5 млн грн хабара, заволодів майном сільської ради – талонами на пальне (усього на 330 літрів бензину марки А-92). Ці талони правоохоронець в подальшому неодноразово використовував для власних потреб та членів родини.

В разі визнання винуватості слідчого, йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк із неможливістю обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У НАБУ нагадали, що досудове розслідування за цим фактами детективи бюро розпочали 1 вересня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-