Україна не видасть Церцвадзе, якщо йому в РФ загрожують тортури чи смерть - Єнін

Україна не видасть Церцвадзе, якщо йому в РФ загрожують тортури чи смерть - Єнін

Укрінформ
Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що якщо є будь-яка обставина, що вказує на загрозу смерті або застосування тортур в РФ до затриманного бійця АТО громадянина Грузії Гії  Церцвадзе, Україна відповідно до міжнародних зобов'язань відмовиться від його передачі Росії.

Про це Єнін заявив в коментарі грузинському телеканалу "Руставі-2", про що в середу написав у Фейсбуці. 

«Ми несемо відповідальність за екстрадиційну перевірку і прийняття відповідного рішення. Для України принципово важливо дотримуватись своїх міжнародних зобов`язань. Якщо є будь-яка обставина, яка вказує на загрозу смерті або тортур (Г.Церцвадзе), відповідно до міжнародної конвенції, ми відмовимося від його передачі», - зазначив він.

За словами Єніна, як тільки будуть зібрані всі документи і всі компетентні органи передадуть свої висновки, ГПУ ухвалить остаточне рішення «з урахуванням усіх аспектів, у тому числі національних інтересів України».

Водночас він зазначив, що ГПУ підтримує відносини і працює з грузинськими правоохоронними органами.

Як відомо, 19 січня Солом'янським районним судом м. Києва застосовано тимчасовий арешт строком на 40 діб щодо громадянина Грузії Гії Церцвадзе, який перебуває у міжнародному розшуку та був затриманий 15 січня в аеропорту "Жуляни". Він був оголошений у розшук Російською Федерацією за обвинуваченням в умисному вбивстві та замаху на вбивство, скоєних у 2003 році на території Сочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-