Капелан із Чернівців до Дня Соборності отримав нагороду

Капелан із Чернівців до Дня Соборності отримав нагороду

Фото
Укрінформ
На честь Дня Соборності України настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці і Святого Антонія Української греко-католицької церкви отець Василь Гасинець з Чернівців отримав почесну відзнаку «За заслуги перед Буковиною».

Нагороду священику було вручено на урочистостях з нагоди свята, які відбулися в обласній філармонії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Отець Василь Гасинець майже три місяці стояв на Євромайдані у Києві, а з самого початку АТО служив військовим капеланом на Сході, займається волонтерством. Мало не щотижня отець їздив до бійців на Схід з подарунками і добрим словом.

«В основному, маю справу із військовими. Вражає, що вони дуже щирі. Це люди, які очистилися в найскладніших ситуаціях, у бойових діях. Там набагато менше фальші та підступу, ніж у звичайному цивільному житті. Мені приємно, що вони – справжні, вони дозріли до громадянської позиції настільки, що готові своє життя віддавати за Батьківщину, за народ. Вони розуміють, що за їхньою спиною – ненька Україна», - каже священик.

Фото: Фейсбук Галини Абрам'юк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-