У Херсоні з продажу вилучили «Боярышник», який вбив понад 70  росіян

У Херсоні з продажу вилучили «Боярышник», який вбив понад 70 росіян

Укрінформ
На Херсонщині у магазинах однієї з торговельних мереж після перевірки вилучено з продажу косметичний лосьйон «Боярышник», призначений для лікувальних ванн, після споживання якого у Росії померли десятки людей.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"Лосьйон «Боярышник» з продажу у магазинах торгівельної мережі «Везунчик» у м. Каховка та м. Херсон знятий, керівництву торгівельної мережі надано пропозиції щодо недопущення реалізації лосьйону, який не відповідає вимогам законодавства", - наголошується у повідомленні.

Як підкреслили у Держпродспоживслужбі, лосьйон «Боярышник» (виробництва ТОВ «РосПродТорг» м. Санкт Петербург, Росія) на момент проведення перевірки не відповідав вимогам п.16 Правил щодо наявності відповідного маркування згідно законодавства про мови, а саме: маркування, передбачене ст. 15 Закону України «Про захист прав споживачів» та п.16 Правил, на упаковці споживчої тари викладене російською мовою. Крім того, порушено п.4 глави 10 Правил - магазинами не створені відповідні умови для зберігання та реалізації парфумерно-косметичних виробів.

У відомстві зауважили, що досі в області не надійшло жодної скарги на якість лосьйону «Боярышник» чи негативний вплив на його вживання.

Водночас у Держпродспоживслужбі застерігають проти вживання цього лосьйону, оскільки він є косметичним засобом для догляду за шкірою і на упаковці є попереджувальна інформація про заборону вживання його як продукту харчування.

Як повідомлялося, в Іркутській області РФ у грудня 2016 року внаслідок вживання концентрату для ванн «Боярышник» постраждали 122 особи, із яких 77 осіб померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-