Японія передала госпіталю ДПСУ медобладнання на 22,5 мільйона

Японія передала госпіталю ДПСУ медобладнання на 22,5 мільйона

Фото
Укрінформ
Центральний клінічний госпіталь Державної прикордонної служби України отримав високотехнологічне медичне обладнання від уряду Японії.

У церемонії передачі обладнання взяли участь Президент Петро Порошенко та посол Японії в Україні Шігекі Сумі, повідомляє прес-служба Глави держави

«Сьогоднішня передача медичного обладнання є не лише прикладом співпраці України, Організації Об'єднаних Націй та Японії, а ще й першою подією Року Японії в Україні, яка символізує тісну взаємодію між Україною та Японією», - зауважив Порошенко.

Він підкреслив, що раніше подібним обладнанням у першу чергу забезпечувалися лікарні, які обслуговують високопосадовців, а нині перевага надається військовим шпиталям.

У свою чергу, передаючи сертифікати на медичне обладнання, посол Шігекі Сумі висловив сподівання, що воно допоможе покращити лікування і військовослужбовців, і цивільних громадян.

Водночас начальник відділення діагностики госпіталю ДПСУ Василь Петренко розповів, що нове обладнання дозволить здійснювати високоточну діагностику та надавати якісну медичну допомогу, у першу чергу пораненим воїнам АТО, які прибувають до медустанови на лікування, ветеранам АТО, прикордонникам та членам їх родин. За його словами, усі послуги для них будуть надаватися безкоштовно.

Як зазначили у прес-службі Президента, серед переданого обладнання комп'ютерний томограф «Toshiba» 2016 року, відеоендоскопічний комплект «Olympus», цифрова рентгенівська система «Calypso». Донором проекту виступив уряд Японії за сприянням Офісу проектної підтримки ООН (UNOPS). Загальний бюджет склав 22 млн 502 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-