Стрілянина у Княжичах: Нацполіція завершила службове розслідування

Стрілянина у Княжичах: Нацполіція завершила службове розслідування

Укрінформ
Національна поліція України завершила проведення службового розслідування за фактом стрілянини і загибелі п'яти правоохоронців у селищі Княжичі на Київщині.

Найближчими днями буде виданий наказ про дисциплінарні стягнення, заявив на брифінгу заступник голови Нацполіції - начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується Княжичів... Безпосередньо в Національній поліції на сьогоднішній день завершено проведення службового розслідування і, я думаю, що буквально, можливо, сьогодні або в понеділок буде вже підписаний дисциплінарний наказ реагування і це буде також предметом інформування суспільства і ЗМІ про ті заходи, які вжила Національна поліція", - сказав він.

Водночас Вакуленко нагадав, що розслідування кримінального провадження, порушеного за фактом ситуації в Княжичах, проводить безпосередньо Генеральна прокуратура України.

Як повідомлялося, вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району внаслідок перестрілки загинули п'ятеро правоохоронців.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі п'ятьох поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-