Human Rights заявила про тиск на суд у справах «Айдара» і «Торнадо»

Human Rights заявила про тиск на суд у справах «Айдара» і «Торнадо»

Доповідь
Укрінформ
Human Rights Watch стурбована насильством під час судових засідань у справах співробітників батальйонів «Айдар» і «Торнадо», а також тиском на прокурорів, суддів і адвокатів.

Про це у четвер під час презентації щорічної всесвітньої доповіді Human Rights Watch про ситуацію з правами людей заявила представник Human Rights Watch в Україні Таня Купер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми також стурбовані тим, як йдуть суди по кримінальних справах проти співробітників батальйонів «Айдар» і «Торнадо». Особливо нас турбує насильство, яке відбувається під час судових засідань там, і тиск, який здійснюється на прокурорів, суддів, адвокатів та інших учасників цих судових засідань», - сказала вона.

За словами Купер, Human Rights Watch впевнені, якщо насильство триватиме під час судових засідань у справах співробітників «Айдара» і «Торнадо», то буде дуже складно домогтися справедливості для жертв злочинів.

«І, звичайно ж, українська влада повинні докласти всі сили для того, щоб забезпечити безпеку і нормальне проведення таких судових засідань», - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-