Справа екс-беркутівців: суд допитав батька загиблого Голоднюка

Справа екс-беркутівців: суд допитав батька загиблого Голоднюка

Укрінформ
Святошинський районний суд міста Київ у межах кримінального провадження проти п'яти екс-беркутівців Аброськіна, Зінченка, Маринченка, Тамтури, Янішевського, яких підозрюють у розстрілі активістів Майдану 20 лютого 2014 року, допитав батька загиблого Устима Голоднюка. 

В залі суду присутні підозрювані, їхні адвокати та родичі, прокурори та представники потерпілих. Крім того, в приміщенні суду перебуває кілька десятків активістів, які представляються представниками цивільного корпусу "Азов", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суд допитав батька загиблого на Майдані Устима Голоднюка - Володимира. Він розповів про обставини загибелі свого сина. Відповів на чимало уточнюючих запитань прокурорів та адвокатів підозрюваних. Зазначив, що стріляли в активістів Майдану на вулиці Інститутській люди, які розташовувались на бетонній барикаді навпроти верхнього виходу з метро Хрещатик.

Водночас, він повідомив суду, що 5 листопада 2016 року передав до органів прокуратури кулю від автомата Калашникова 7,62 на 39, яку підібрав на землі біля дерева на вулиці Інститутській з боку Жовтневого палацу, де загинув його син і ще один активіст Ігор Костенко. Голоднюк зазначив, що кулю зберігав у себе і не передавав її раніше слідству, тому що "не довіряв на той час слідству".

"Судячи з того, що зараз є зрушення у справі, 5 листопада віддав цю кулю керівнику департаменту. Вона знаходиться в досудовому розслідуванні, її вилучили за всіма правилами, і я прошу суд долучити її після досудового розслідування до матеріалів справи", - сказав Володимир Голоднюк.

Крім того, він попросив суд, коли вирішуватиметься доля речових доказів, "щоб шолом, у якому був убитий Устим і який є речовим доказом у справі, був відданий саме мені". Суд, вислухавши позиції сторін судового розгляду, задовольнив прохання свідка.

Після допиту свідка прокурор заявив клопотання про долучення до матеріалів справи та дослідження в суді низки документів, пов'язаних з епізодом загибелі Устина Голоднюка.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення і оголосив технічну перерву для підготовки сторін до дослідження цих матеріалів.

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти колишніх беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", яких обвинувачують в убивствах на Майдані, не визнають своєї вини за жодним із пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-