Справа

Справа "беркутівців": підпал шин під судом розцінюють як втручання

Укрінформ
Головуючий суддя у справі п'яти колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у розстрілі 48 учасників Майдану, Сергій Дячук розцінює підпал шин під Святошинським райсудом Києва в ніч на 9 січня як втручання в його діяльність.

Про це він заявив перед початком судового засідання у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У ніч з 8 на 9 січня у зв'язку з цим кримінальним провадженням під приміщенням суду були підпалені шини. Результатом цих дій стали закопчений фасад і хвороба співробітника охорони. Також понівечений державний прапор, що залишився в кіптяві", - сказав суддя.

За словами Дячука, "ця акція була спрямована на склад суду" - на відміну від ряду інших провокаційних дій біля суду, "спрямованих на порушення громадського порядку".

"Такі дії суд розцінює як втручання в діяльність суду", - підкреслив суддя, запевнивши при цьому, що такі дії на склад суду не впливають і не зможуть перешкодити його роботі.

Як повідомлялося, суд 17 травня 2016 року почав розгляд по суті справи проти колишніх "беркутівців" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, навмисне вбивство і завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут" не визнають своєї провини за жодним із пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-