Невідомі зірвали засідання суду в справі екс-беркутівців

Невідомі зірвали засідання суду в справі екс-беркутівців

Укрінформ
Група невідомих зірвала судове засідання у Святошинському районному суді міста Києва у справі щодо п'яти колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", які підозрюються у розстрілі 48 учасників Майдану.

У цьому зв'язку головуючий суддя Сергій Дячук оголосив перерву до 17 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вимога судді не виконується і у зв'язку з тим, що конвой не може забезпечити захист обвинувачених, оголошується перерва до 11.30 17 січня", - сказав суддя.

Після технічної перерви, яку суд оголосив для підготовки сторін провадження для дослідження в залі суду матеріалів щодо обставин загибелі Устима Голоднюка, в зал судових засідань зайшла група людей, які представились активістами однієї з громадських організацій. Вони тримали в руках плакати "Винні мають бути покарані", "Коли суд схаменеться?" і при цьому скандували "Суд, покарай убивць!".

Вимогу суду припинити свою акцію невідомі проігнорували, тож суддя Дячук оголосив про перенесення судового засідання.

Як повідомлялося, суд 17 травня 2016 року розпочав розгляд по суті справи проти колишніх "беркутівців" Павла Аброськіна, Сергія Зінченко, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, навмисне вбивство і завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут" не визнають своєї вини за жодним із пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-