Пенсії на окупований Донбас нараховуються у повному обсязі – Розенко

Пенсії на окупований Донбас нараховуються у повному обсязі – Розенко

Укрінформ
Нарахування пенсій мешканцям окупованих територій Донецької і Луганської областей відбувається в повному обсязі.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко. «Нарахування (пенсійних виплат мешканцям окупованих територій Донецької і Луганської областей - ред.) у нас відбувається якраз правильно, у повному обсязі. Інша справа, що Українська держава не має можливостей на сьогодні забезпечити виплату пенсій нашим співгромадянам, які перебувають на окупованій території», - сказав Розенко.

Він пояснив, коли українська влада здійснить виплату «всіх необхідних пенсій, соціальних допомог тим людям, які залишилися на окупованих територіях у повному обсязі».

«Єдиний механізм у цій ситуації може бути вирішений за рахунок повної деокупації частини Луганської і Донецької областей, яка сьогодні перебуває під контролем терористів з Російської Федерації та їх, так би мовити, союзників. І тоді ми говоримо про те, що Україна готова здійснити всі необхідні розрахунки, у тому числі й за той час, коли не виплачувалася людям пенсія, коли були заморожені соціальні виплати не з вини України. Після того, як відновиться конституційна цілісність України, після того, як запрацюють органи державної влади на територіях Луганської і Донецької областей у повному обсязі, ми виконаємо перед людьми зобов'язання в повному обсязі», - додав Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-