Списки полонених: у СБУ розповіли про розмову із Савченко

Списки полонених: у СБУ розповіли про розмову із Савченко

Укрінформ
Радник глави СБУ Юрій Тандіт розповів про перемовини із нардепом Надією Савченко щодо недоцільності оприлюднення списку полонених українців на Донбасі.

Про це він розповів в ефірі Еспресо.TV. 

"Коли з'явилася ця інформація, ми одразу зв'язалися з Надією Савченко і попросили її, щоб поки що вона це не робила (не оприлюднювала списки полонених, - ред.). Прийнамні, у нас є досвід, що цього не треба робити, адже є закони, які обмежують інформацію по персональним даним громадян України", - розповів Тандіт.

Радник глави СБУ розповів Савченко, що не можна оприлюднювати списки полонених, тому що від цього можуть постраждати їхні близькі і рідні, на яких можуть наживитись нечисті на руку шахраї.

Він розповів, що "думає, що Савченко погодилась з цим". Також Тандіт заявив, що СБУ щодо Савченко діятиме в рамках законодавства.

"Ми не можемо впливати на дії народних депутатів, але маємо контакт із Савченко і будемо переконувати, що цього робити не треба", - розповів Тандіт.

Нагадаємо, 6 січня нардеп Надія Савченко заявила про те, що найближчим часом оприлюднить списки українських заручників на Донбасі. 7 січня стало відомо, що СБУ виступає проти оприлюдення списків українських полонених, яких утримують на окупованих територіях та у Росії, адже це може їм зашкодити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-