Нацрада обіцяє бланк ліцензії

Нацрада обіцяє бланк ліцензії "1+1" уже сьогодні

Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, попри те, що досі не отримала офіційного документа про те, хто є бенефіціаром каналу "1+1", сьогодні обіцяє видати бланк ліцензії телеканалу.

Про це на брифінгу заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би звернутися до трудового колективу каналу "1+1", де працюють дуже багато досвідчених журналістів. Так, як ви відстоювали своє право на отримання бланка ліцензії, я хотів би щоб після отримання ліцензії журналісти провели розслідування та знайшли відповіді, хто є кінцевим бенефіціарним власником, чи не змінився він і якщо змінився, то чому", - сказав Артеменко.

У свою чергу заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук заявила, що "сьогодні, 5 січня 2017 року, Нацрада, неухильно дотримуючись норм законодавства, готова видати ліцензію. Тому після завершення брифінгу представники або керівник каналу може підійти до апарату і отримати її".

За словами Фещук, бланк вирішили видати сьогодні для того, аби зняти напругу у суспільстві, у журналістському колективі стосовно цієї ситуації.

"Хочемо підкреслити, що Національна рада стоїть і стоятиме на принципах свободи слова та неухильному дотриманні права громадян отримувати інформацію. Тому цей крок ми робимо раніше", - сказала Фещук.

У то же час вона підкреслила, що генеральний директор телеканалу Олександр Ткаченко приїжджав до Нацради та показував лист, що бенефіціаром каналу "1+1" є Ігор Коломойський. Але не зареєстрував цей лист офіційно через канцелярію Нацради, тому члени Нацради чекатимуть від телеканалу офіційного документа, зареєстрованого за усіма правилами.

Раніше представники "1+1" заявили, що 29 грудня закінчується термін ліцензії на мовлення каналу, а Нацрада її не продовжує. Голова Нацради Юрій Артеменко підкреслив, що телеканал "1+1" має подати оновлену інформацію щодо кінцевих бенефіціарів у зв'язку з націоналізацією Приватбанку.

ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" перебуває у власності кількох компаній, зареєстрованих на Кіпрі, Британських Віргінських островах і у Белізі. Про це свідчать дані, оприлюднені безпосередньо телеканалом навесні цього року відповідно до закону про забезпечення прозорості власності ЗМІ. Кінцевим бенефіціарним власником станом на 31 грудня 2015 року є Ігор Коломойський, а власником істотної участі - Ігор Суркіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-