Справа Єфремова: суд переніс розгляд апеляції на 17 січня

Справа Єфремова: суд переніс розгляд апеляції на 17 січня

Укрінформ
Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на продовження арешту екс-голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді минулого скликання Олександра Єфремова на 17 січня.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Суд перенесли на 17 січня у зв'язку з неповним складом колегії суду. Сьогодні повинні були розглядати скаргу захисту Єфремова на рішення Печерського суду про продовження його арешту до 22 січня", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, наприкінці листопада термін утримання під вартою екс-керівника фракції Партії регіонів було продовжено на два місяці, до 22 січня 2017 року.

Напередодні Генеральна прокуратура України спрямувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Олександра Єфремова.

Колишній голова парламентської фракції Партії регіонів у Верховній раді VII скликання Єфремов був затриманий 30 липня на борту літака австрійських авіаліній за маршрутом Київ-Відень. Йому висунуто підозри в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України) та у пособництві в захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області з метою незаконного користування ними та перешкоджання нормальній діяльності установ (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України). Колишній депутат також підозрюється у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), в організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України), а також у державній зраді - тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, а саме: наданні іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-