Уряд пропонує новий алгоритм призначення стипендій

Уряд пропонує новий алгоритм призначення стипендій

Укрінформ
Кабінет міністрів спільно зі студентською спільнотою напрацював новий алгоритм нарахування стипендій учням професійно-технічних, студентам (курсантам) вищих державних та комунальних навчальних закладів, аспірантам і докторантам, які навчаються за денною формою навчання.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«За дорученням Прем’єр-міністра  України Володимира Гройсмана спільно зі студентською спільнотою напрацьовується алгоритм нарахування стипендій, який би максимально охопив як питання соціального захисту студентів, так і стимулював їх до здобуття якісної освіти», - йдеться у повідомленні.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  23 грудня 2016 року під час зустрічі зі студентами Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»  наголосив, що система стипендій має мотивувати студентів до успіхів у навчанні та підтримувати якість знань. Тоді він зауважив, що у Бюджеті-2017 фонд стипендій було збільшено на 580 млн грн до майже 6 млрд грн, та закликав представників студентського самоврядування долучатися до обговорення системи призначення стипендій.

Після цього постановою Кабінету Міністрів  від 28 грудня 2016 р. встановлено, що академічні стипендії призначаються згідно з рейтингом успішності, який складається на підставі навчальних досягнень студента протягом останнього навчального семестру по кожному факультету, курсу, спеціальності. При цьому складова успішності у рейтингу становить не менше 90 відсотків рейтингового балу. Процедура визначення рейтингових балів визначається навчальним закладом.

До складу комісії, яка вирішує питання призначення стипендій студентам вищих навчальних закладів, входять не менше 50 відсотків представників студентського самоврядування та первинних профспілкових організацій студентів та аспірантів. Стипендії студентів, які посядуть найвищі рейтингові позиції, збільшується на 45 відсотків.

Постанова уряду, що набула чинності з 1 січня 2017 року, також визначає інші питання нарахування стипендій, зокрема різним категоріям осіб, які потребують соціального захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-