МОЗ перерахувало ліки, ціни на які контролюватиме держава

МОЗ перерахувало ліки, ціни на які контролюватиме держава

Список
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я оприлюднило проект Реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби на ліки від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету другого типу.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"МОЗ України пропонує для ознайомлення проект Реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби", - йдеться у повідомленні.

Реєстр набуде чинності після державної реєстрації Мін'юстом наказу МОЗ від 29.12.2016 № 1423 "Про затвердження Порядку розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби на основі референтних цін" та офіційного його оприлюднення.

Цей наказ був розроблений на виконання постанови Кабміну "Про державне регулювання цін на лікарські засоби", якою з 1 січня 2017 року запроваджується державне регулювання цін на лікарські засоби. 

Зокрема, цією постановою передбачається, що Міністерство охорони здоров'я встановлюватиме референтні ціни на лікарські засоби, в межах яких визначається оптово-відпускна ціна. Крім того, затверджено перелік країн, дані про ціни на лікарські засоби в яких використовуються для встановлення референтних цін. Планується порівнювати ціни у референтних країнах та встановлені МОЗ для визначення меж оптово-відпускних цін. 

Також, за повідомленням МОЗ, Державний експертний центр здійснив попередній розрахунок граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби за переліком міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, згідно з додатком до постанови Кабінету міністрів України від 9 листопада 2016 року № 863 "Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-