Карпюка

Карпюка "катають" по етапу з 5 грудня - адвокат

Укрінформ
Українського політв'язня Миколу Карпюка етапували 5 грудня з Грозного у Владимир, але везуть його обхідним шляхом через Іжевськ.

Про це в четвер написав у Twitter один з адвокатів Карпюка Ілля Новіков.

"Миколу Карпюка етапували з Грозного у Владимир 5 грудня. З'ясовується, що везуть його через Іжевськ. Це все, що потрібно знати про ФСВП (Федеральна служба виконання покарань, - ред.) РФ", - пише Новіков, ілюструючи маршрут картою.

Як повідомлялося, 26 жовтня Верховний суд Росії визнав законним вирок громадянам України Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, які засуджені до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994-го - на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Політв'язні через консулів передали документи для підготовки позову в Європейський суд з прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з проханням посприяти переведенню українця Станіслава Клиха в установу, розташовану якомога ближче до кордону з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-