Уповноважений у справах ЄСПЛ розповів, як збиратимуть докази агресії РФ

Уповноважений у справах ЄСПЛ розповів, як збиратимуть докази агресії РФ

Укрінформ
До процесу збору свідчень і доказів агресії Російської Федерації на сході залучатимуть регіональних представників Урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ.

Про це заявив Урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина під час засідання круглого столу “Механізми вдосконалення співпраці між органами влади та регіональними відділеннями Секретаріату Урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ” у Львові, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

“Ми домовилися розширювати співробітництво та залучати регіональних представників Урядового уповноваженого до міждержавних справ, зокрема проти Росії, до процесу збору свідчень і доказів агресії Російської Федерації”, - сказав Урядовий уповноважений.

Так, учасники заходу обговорили актуальні проблеми та шляхи їх вирішення, а також напрацювали стратегічне бачення подальшого поглиблення та інтенсифікації співпраці.

“Ми обговорили актуальні питання, що стоять перед Урядовим уповноваженим. Передовсім вони пов’язані з тривалим судовим розглядом в цивільних та кримінальних справах, а також із тривалим триманням під вартою та з представництвом у справах, що стосуються тортур у правоохоронних органах та невиконання судових рішень”, - зазначив Ліщина.

При цьому він розповів про заходи, що вживаються для виконання рішення Європейського суду з прав людини, та визначив стратегічні напрямки співробітництва з регіональними відділеннями Секретаріату Урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ, у тому числі й щодо збору інформації, необхідної для підготовки позиції уряду у справах, які були комуніковані ЄСПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-