Геращенко прокоментувала заяву бойовиків про звільнення двох заручниць

Геращенко прокоментувала заяву бойовиків про звільнення двох заручниць

Укрінформ
Перший віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що питання звільнення з полону бойовиків на Донбасі Анжеліки Преснякової та Ольги Сворак обговорювалося ще з весни.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Ми щасливі звільненню кожного заручника, ми щасливі, що люди зустрінуть свята вдома. Ми щасливі, що рішення української сторони в односторонньому порядку передати до новорічних свят ОРДЛО 15 осіб з того списку, що вони запитували (до речі, в цьому списку є 6 жінок) сприяє гуманітарним жестам і рухам. Щодо двох жінок, прізвища яких прозвучали, то їх доля неодноразово обговорювалася в мінській групі ще з весни, одна з них працює в медіа, друга в одній з державних установ, їхала проводити родичів. Можливо, тому їх затримали. І добре, що скоро вони будуть вдома. Я щиро рада", - зазначила Геращенко.

Сьогодні сепаратисти з угруповань "ДНР" і "ЛНР" заявили про намір передати народному депутатові Надії Савченко двох полонених – Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак. Українська сторона також заявляла про намір передати проросійським бойовикам до Нового року 15 людей.

У червні сепаратисти угруповання "ЛНР" заявили про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу "Голос-інфо" Ольги Сворак. За словами сепаратистів, щодо журналістки порушили "кримінальну справу" за статтею "шпигунство". Про обставини затримання Анжеліки Преснякової нічого не відомо.

Як повідомляв Укрінформ, радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що у 2016 році з полону сепаратистів вдалося звільнити 16 українських заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-