З полону бойовиків за рік звільнили 16 заручників - СБУ

З полону бойовиків за рік звільнили 16 заручників - СБУ

Укрінформ
У Службі безпеки України заявляють, що у 2016 році з полону бойовиків вдалося звільнити 16 українських заручників.

Про це в коментарі Радіо Свобода сказав радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

"У 2014 і 2015 році була звільнена значна кількість наших полонених. На сьогодні в цьому році були звільнені поки 16 людей. Причина – тема звільнення заручників стала заполітизованою", – сказав він.

За словами Тандіта, українська сторона очікує на звільнення 48 українських заручників, про яких відбувалися переговори в Мінську.

"Ми готові віддати 228 людей. Більше того, ми зараз віддаємо як знак доброї волі 15 людей. І ці 15 людей є у списках, які подала та сторона. Ми сподіваємося, що, окрім двох жінок, яких передадуть Україні, що саме Росія ухвалюватиме рішення про кількість полонених, про яку говорили в Мінську", – додав радник голови СБУ.

Сьогодні бойовики з угруповань "ДНР" і "ЛНР" заявили про намір передати народному депутатові Надії Савченко двох полонених – Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак. Українська сторона також заявляла про намір передати проросійським бойовикам до Нового року 15 людей.

У червні в "ЛНР" заявляли про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу "Голос-інфо" Ольги Сворак. За словами бойовиків, щодо журналістки порушили "кримінальну справу" за статтею "шпигунство". Про обставини затримання Преснякової нічого невідомо.

За останніми даними СБУ, в полоні бойовиків перебувають 109 громадян України.

Звільнення заручників є однією з вимог Мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-