В Інституті серця провели операцію Озакі

В Інституті серця провели операцію Озакі

Укрінформ
У рамках програми співпраці між Силезським Центром хвороб серця та Інститутом серця в Україні виконали п'яту за ліком операцію із заміни аортального клапану серця на клапан, створений з тканин пацієнта.

Про це на брифінгу розповів директор Інституту серця Борис Тодуров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Операція полягає в тому, що власний кальцинований клапан, який підлягає заміні, міняють на тканини, які беруться з власного перикарда пацієнта. Із цієї тканини формують три стулки аортального клапана, таким чином створюють альтернативу пересадки механічного клапану",  - пояснив Тодуров.

Лікарі стверджують, що після таких операцій людина швидше повертається до звичайного способу життя, крім того, жінки після таких операцій можуть не боятися народжувати.

Ще одна з вагомих переваг операції, за словами медиків, те, що вона дешевша, ніж операція з пересадки механічного клапану. І після неї не потрібно приймати антикоагулянти, на відміну від пересадки механічного клапану, після якої ці препарати необхідні, щоб запобігти атромбації клапану.

«На цій операції ми економимо від 500 до 3000 доларів. Найдешевший механічний клапан коштує 500 доларів. Плюс пацієнти будуть економити після операції на тому, що їм не потрібно буде приймати антикоагулянти. В наших умовах за нашими тарифами така операція коштує більше 200 тисяч гривень», - зазначив Тодуров.

За його словами, такої операції в Україні потребують близько 10 тисяч пацієнтів на рік. 70-75% хворих, що потребують клапанних операцій, мають аортальний стеноз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-