Грип: В 11 областях перевищений епідпоріг

Грип: В 11 областях перевищений епідпоріг

Укрінформ
За 49 тиждень (з 5 по 11 грудня) епідемічного сезону в Україні на грип та ГРВІ захворіло понад 300 тисяч осіб. Епідпоріг перевищено в 11 областях.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"За оперативними даними територіальних органів системи охорони здоров'я, за звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіло 300411 осіб, з них 67 % - діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ на 30,9 % більший за попередній. Найвищий показник зареєстровано в Чернівецькій, найменший - у Закарпатській областях", - йдеться у повідомленні.

У 11 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. У Чернівецькій області зареєстровано перевищення показників у 2,4 рази, в Полтавській - вдвічі, у Дніпропетровській - у 1,7 рази.

На звітному тижні темп приросту захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років збільшився на 15,5 % та 26,2 % відповідно. Це відбулося за рахунок значної активності епідемічного процесу у Чернівецькій, Тернопільській та Полтавських областях.

На 32,5 % збільшилась кількість хворих, які звернулися за медичною допомогою і потребували госпіталізації.

Для підтвердження діагнозу «Грип» фахівці лабораторних центрів МОЗ України протягом звітного періоду провели 495 досліджень зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії. З них у 38 % випадків отримані позитивні результати. У структурі виявлених респіраторних вірусів, як і раніше, домінують віруси парагрипу.

На 49 тижні 2016 року зареєстрований та підтверджений методом ПЛР летальний випадок від грипу в Дніпропетровській області. Хворий у віці 60 років належав до групи ризику, страждав на ішемічну хворобу серця.

Загалом з початку епідемічного сезону (03.10 - 11.12.2016) в Україні зареєстровано 1845274 хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, перехворіло 4,3 % населення (аналіз проводився без урахування даних АР Криму та м. Севастополя).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-