Суд продовжив домашній арешт екс-беркутівцям

Суд продовжив домашній арешт екс-беркутівцям

Укрінформ
Печерський районний суд Києва продовжив колишньому працівнику харківського «Беркуту» Артему Войлокову запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту на 2 місяці.

Про це повідомляє Громадське.

Зокрема Войлокову заборонено виходити з 22-ї ночі до 7-ї ранку. При цьому суд скасував вимогу носити електронний браслет.

Як наголосив під час засідання прокурор Ковальчук, Войлоков декілька разів не з'являвся на допит. Окрім того, за словами прокурора, Войлоков не виконував заборону на спілкування з іншими підозрюваними у цій справі.

Адвокат Войлокова заперечив ці обвинувачення.

«Термін дії запобіжного заходу був до 13 грудня, тому закінчився опівночі 12-го. До того ж немає доказів, що він порушував обмеження», - зазначив він.

Сам Войлоков заявив, що не втече навіть без запобіжного заходу, бо винним себе не вважає.

«Якби я хотів втекти, мене б браслет не зупинив. Мене спочатку 4 місяці протримали в тюрмі, потім самі ж змінили запобіжний захід, бо я не вчиняв того, що мені інкримінують», - сказав він.

Екс-беркутівцю Владиславу Мастезі також продовжили нічний домашній арешт на 2 місяці і скасовували електронний браслет.

Останньому обвинувачуваному Андрію Хандрикіну розглянули продовження особистого зобов'язання. Захист направив клопотання дружини Хандрикіна про призначення йому нічного домашнього арешту.

Під час засідання адвокат Рибін, який захищає усіх трьох екс-беркутівців, звинуватив прокурорів у вибірковості.

«Чому вони Войлокову і Мастезі просять домашній арешт, а Хандрикіну - особисте зобов'язання?», - заявив він.

Суд вирішив продовжити запобіжний захід Хандрикіну у вигляді особистого зобов'язання. Він має з'являтися на першу вимогу суду і не має права залишати Харківську область.

Нагадаємо: одного із чотирьох затриманих в червні 2016 року працівників екс-підрозділу харківського «Беркуту» Артема Войлокова випустили з-під варти. Суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-