Справа екс-беркутівців: суд продовжує допит потерпілих на Майдані

Справа екс-беркутівців: суд продовжує допит потерпілих на Майдані

Укрінформ
Святошинський районний суд міста Київ продовжує допитувати потерпілих у справі проти п'яти екс-беркутівців, яких підозрюють у розстрілі активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

Про це у вівторок заявив головуючий суддя Сергій Дячук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Святошинський районний суд оголошує продовженим судовий розгляд кримінального провадження стосовно громадян Аброськіна, Зінченка, Маринченка, Тамтури, Янішевського», - сказав суддя.

Дячук повідомив усім присутнім у судовому засіданні, що суд перебуває на стадії допиту потерпілих. Наразі в суді відбувається допит потерпілого Олексія Шевченка.

В залі суду перебувають усі п'ятеро підозрюваних екс-беркутівців, їх адвокати, а також прокурори.

На початку судового засідання у вівторок суддя Дячук анонсував, що після допиту потерпілого Шевченка в суді планується повторно дослідити документи за епізодом загибелі на Майдані 20 лютого 2014 року Миколи Дзявульського.

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти колишніх беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", яких обвинувачують в убивствах на Майдані, не визнають своєї вини за жодним із пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-