Гройсман у Чернівцях завітав до аптеки - перевірив ціни

Гройсман у Чернівцях завітав до аптеки - перевірив ціни

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Чернівецької області зайшов до місцевої аптеки та перевірив ціни на лікарські засоби.

Про це повідомляє Урядовий портал

«Глава уряду поспілкувався зі співробітниками аптеки. Він, зокрема, розповів про останні прийняті урядом рішення, що стимулюватимуть зниження цін на ліки в Україні та дерегуляцію фармацевтичного ринку. Так, в Україні було спрощено реєстрацію ліків, що виробляються та споживаються у ЄС, США, Канаді, Японії, Австралії та Швейцарії», - йдеться у повідомленні.

Гройсман також нагадав про те, що Кабінет міністрів запровадив систему референтного ціноутворення, що розпочне роботу з 1 квітня, та механізм реімбурсації на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми з 1 січня 2017 року.

Уряд продовжуватиме публічні закупівлі ліків через міжнародні організації, що вже забезпечило економію до 3 млн доларів з бюджету. На ці потреби у проекті бюджету на 2017 рік передбачено 5,9 млрд грн.

Прем’єр-міністр зауважив, що ціни на ліки в Україні часом є завищеними порівняно з сусідніми країнами.

Він розраховує, що фармацевтичні компанії з розумінням поставляться до прийнятих рішень та відповідно до них забезпечать зниження цін на лікарські засоби в Україні з 1 січня. Уряд жорстко реагуватиме на створення штучного дефіциту ліків у країні, наголосив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-