СБУ запевняє, що проти полковника Без'язикова достатньо доказів

СБУ запевняє, що проти полковника Без'язикова достатньо доказів

Укрінформ
Служба безпеки порушила кримінальне провадження за участь у терористичній організації стосовно звільненого влітку 2016 року з полону бойовиків полковника Івана Без'язикова.

Про це на брифінгу заявив начальник Головного апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє Укрінформ.

"Стосовно полковника Без`язикова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченими ст. 258 Кримінального кодексу. Це участь у терористичній організації. Вчора йому було оголошено про підозру, а сьогодні буде обрано запобіжний захід", - сказав Ткачук.

За його словами, в матеріалах кримінального провадження є достатньо доказів, свідчень очевидців та оперативно-технічних матеріалів, які підтверджують, що Без'язиков активно співпрацював з російськими спецслужбами.

"Влітку цього року він був звільнений з полону, де перебував доволі тривалий час. Після звільнення з полону ми завжди спілкуємося з нашими хлопцями та дівчатами, які там перебували, щоб отримувати від них певну важливу інформацію. Багато з них почали вказувати, що поведінка Без'язикова у полоні була підозрілою, а саме: він був одягнений у військову форму Збройних сил Російської Федерації, мав при собі зброю, вільно пересувався і спокійно спілкувався з представниками російських спецслужб на окупованих територіях. Також він мав у користуванні видане та підписане Захарченком посвідчення", - зазначив начальник Головного апарату СБУ.

Він розповів, що після звільнення з полону Без'язикова спецслужба тривалий час займалася збором доказів, щоб "не робити поспішних висновків у цій справі". Також оперативникам було необхідно дізнатися, чим займатиметься на українській території Без'язиков після визволення  з полону. Зрештою з'ясувалося, що він перебував на зв'язку з керівництвом Розвідувального управління так званої республіканської гвардії "ДНР" і неодноразово виїжджав до Ростова-на-Дону, де проводив додаткові зустрічі з куратором з вищої ланки російських спецслужб.

Фото: corr-icps.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-