З початку агресії РФ українські сухопутні війська збільшилися втричі - Полторак

З початку агресії РФ українські сухопутні війська збільшилися втричі - Полторак

Укрінформ
З початку російської агресії Сухопутні війська Збройних сил України взяли на себе основний удар. За два з половиною роки чисельність Сухопутних військ збільшилась з 49 тисяч до 169 тисяч чоловік.

Про це в понеділок з нагоди Дня Сухопутних військ ЗС України у Києві заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"C початку російської агресії Сухопутні війська Збройних сил України нараховували 49 тисяч особового складу. Були проблеми з постачанням, з оснащенням... у цих умовах ми зустріли війну. За два з половиною роки Сухопутні війська взяли на себе основний удар і навантаження. Сухопутні війська сформували за цей час 12 бригад, 8 полків. Чисельність Сухопутних військ на сьогоднішній день складає приблизно 169 тисяч: сформували управління резервного корпусу, провели реформування органів військового управління, створили чотири оперативних командування ", - сказав він.

Окремо Полторак згадав тих захисників, які ціною власного здоров'я та життя зупинили ворога і дали можливість Збройним силам України, зокрема, Сухопутним військам "наростити свої м'язи".

"Мужність і героїзм людей, які і сьогодні знаходяться на лінії зіткнення, а це більше 30 тисяч чоловік, які виконують бойові завдання, дали нам можливість сформувати потенціал війська, яке зупинило ворога і сьогодні реформується", - наголосив він.

Міністр оборони України переконаний, що однією з яскравих оцінок діяльності Сухопутних військ є те, що сьогодні тільки в Сухопутних військах державні нагороди отримали 7,5 тисячі чоловік.

"Це в основному солдати і офіцери, які виконували завдання в зоні проведення антитерористичної операції", - підкреслив Полторак.

Усіх, хто загинув, захищаючи Україну від російської агресії на сході держави, вшанували хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-