Об'єднанню громад заважає недовіра й необізнаність громадян - експерти

Об'єднанню громад заважає недовіра й необізнаність громадян - експерти

Укрінформ
Об'єднанню територіальних громад в процесі реформи децентралізації заважає брак об'єктивної інформації та недовіра громадян.

Такий висновок зробили експерти в ході дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" ім.Ілька Кучеріва. Попередні дані дослідження оприлюднені в ході круглого столу "Децентралізація: результати, виклики і перспективи" в Укрінформі у понеділок.

"Дехто з опитаних зазначив, що мешканцям громад бракує об'єктивної інформації щодо процесу об'єднання, внаслідок чого серед них поширюється несприйняття змін і побоювання, що буде ліквідовано освітні та медичні заклади чи територіально віддалено органи, які надають послуги", - йдеться у дослідженні.

Негативну роль відіграє і загальна недовіра громадян до реформаторських ініціатив влади, однією з яких є децентралізація, наголошують експерти.

Опитування регіональних експертів з децентралізації здійснено протягом жовтня 2016 року, опитано 21 експерта. До цієї категорії респондентів увійшли координатори Центрів розвитку місцевого самоврядування та консультанти Офісів реформ Асоціації міст України з різних областей.

Як повідомлялося, в неділю, 11 грудня, в 41 об'єднаній територіальній громаді у 13 областях України відбулися перші вибори голів та депутатів цих громад. Наступні вибори в 143-х об'єднаних громадах відбудуться 18 грудня. Проведення цих виборів є заключним етапом об'єднання територіальних громад та набуття повноважень новими органами самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-