Рятувальники радять, як не покалічитися під час ожеледиці

Рятувальники радять, як не покалічитися під час ожеледиці

Укрінформ
Синоптики попереджають про ожеледицю, що очікується на дорогах столиці 12 грудня, тож у КМДА рекомендують водіям по можливості утриматися від поїздок на власних авто.

Про це повідомляє Київська міська держадміністрація. 

"За прогнозом Українського гідрометцентру, у другій половині дня 12 грудня на дорогах столиці очікується ожеледиця. Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА попереджає про можливість виникнення ожеледиці на автошляхах і пішохідних зонах міста Києва. В умовах ускладнення погодних умов водіям рекомендується за можливості утримуватися від поїздок на власному транспорті", - йдеться в повідомленні.

Також управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА дає рекомендації, що робити, якщо негода застала за кермом автомобіля: потрібно дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть привести до створення аварійних ситуацій; при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знизити швидкість до мінімуму; увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі.

Пішоходам радять ходити не поспішаючи, ноги злегка розслабтити і трохи зігнути у колінах, та ступати на всю підошву; не тримати руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, краще розмахуйте руками в такт ходьби – так легше утримати рівновагу.

При порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю радять спробувати швидко присісти, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

"Якщо падіння не уникнути – напружте м’язи, згрупуйтесь, а доторкнувшись до землі, спробуйте перекотитись – удар, спрямований на вас зменшить свою силу", - додають столичні рятувальники.

Також рекомендують обходити металеві кришки люків - як правило, вони покриті льодом, і бути уважними навіть на тротуарі, оскільки на піхохідну територію може занести автомобіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-