КОРД приїхав у Княжичі не на службовому авто - Луценко

КОРД приїхав у Княжичі не на службовому авто - Луценко

Укрінформ
Автомобіль, на якому працівники групи затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД приїхали на місце трагічної перестрілки у Княжичах, не був службовим.

Про це у суботу на прес-конференції під час робочої поїздки на Житомирщину заявив генеральний прокурор Юрій Луценко. Прес-конференцію транслював телеканал «112 Україна».

«За моєю інформацією, бус, на якому КОРД під'їжджав до місця подій у Княжичах, не був службовим», - сказав Луценко, відповідаючи на питання журналістів.

Він зауважив, що за потреби міліція має право використовувати будь-який інший транспорт, окрім службового, «інше питання - хто віддав такий наказ - задіяти КОРД без розвідки місця і сили, які їм будуть протистояти».

«КОРД діяв так, як його вчили, але перед ним мала піти розвідка, яка мала визначити, хто захопив працівників поліції, скільки їх є, і тоді можна було б елементарно побачити машину ДСО МВС України, і це мала зробити тоді не одна людина», - наголосив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району п'ятеро співробітників поліції загинули внаслідок перестрілки.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікувала в залишеному будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-