Перестрілка в Княжичах: сім'ям загиблих виплатять по 700 тисяч

Перестрілка в Княжичах: сім'ям загиблих виплатять по 700 тисяч

Укрінформ
Сім'ям поліцейських, які трагічно загинули 4 грудня у перестрілці в Княжичах на Київщині, виплатять по 700 тисяч гривень.

Про це заявив у понеділок народний депутат, член колегії МВС України Антон Геращенко у розмові з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон передбачає, що, якщо правоохоронець загинув під час виконання своїх обов'язків, а тут сталося так, що всі представники трьох служб МВС дотримувалися інструкцій, своїх обов'язків, то, звичайно, їм (сім'ям загиблих - ред.) буде виплачена компенсація, яка становить близько 700 тисяч гривень", - сказав Геращенко.

Він також зазначив, що окремо буде вирішено питання про надання квартир сім'ям загиблих, у яких не було  раніше житла.

Як повідомляв Укрінформ, п'ятеро співробітників поліції внаслідок перестрілки загинули вночі 4 грудня в селі Княжичі Броварського району.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 5 поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-