Поліція не координує спецоперації з ДСО - екс-командир

Поліція не координує спецоперації з ДСО - екс-командир "Титану"

Укрінформ
Кримінальна поліція не має під час спецоперацій координувати свої дії з такими структурами, як Державна служба охорони, проте може упередити інциденти на кшталт того, що стався в Княжичах Київської області.

Про це в ефірі "Громадського" розповів колишній командир спецпідрозділу міліції охорони «Титан» Вадим Бартєнєв.

За його словами, специфіка роботи поліції не завжди дозволяє узгоджувати свої дії з іншими правоохоронними органами.

«Операції такого плану проводяться без розголосу. Ця інформація могла випадково вийти і зловмисники могли б бути проінформованими. Координацію дій з співробітниками Державної охорони ніхто не проводить. Специфіка їх роботи - це охорона об’єктів. Кримінальна поліція, яка проводила тут операцію, не повідомила про неї, бо не має повідомляти. Це операція специфічна, і вони дають звіт тільки перед своїм керівництвом», — зазначив Бартєнєв.

Він впевнений, що інцидент з перестрілкою між силами Нацполіції, КОРД та Держслужби охорони є безглуздою випадковістю, оскільки були цілком очевидні можливості уникнути такої ситуації.

«Державна охорона приїжджає в особливій формі одягу і має на машині розпізнавальні знаки. Співробітники кримінальної поліції мали бачити. Якщо їх там затримали, вони мали представитися і пояснити, що тут проводиться операція. Нескладно було звернутися до керівництва, яке б напряму зв’язалося з поліцією і дізналося про проведення операції», — підкреслив він.

Бартєнєв переконаний, що змова чи інші злочинні наміри у ситуації в Княжичах виключені, оскільки подібне було б занадто для конкуренції, яка зазвичай має місце у правоохоронних органах.

«Певна конкуренція була між відомствами. Раніше СБУ, міліція мала конкуренцію. Але щоб до такого доходило — це навряд чи», — підсумував він.

Нагадаємо, в ніч на неділю в селищі Княжичі Київської області в результаті перестрілки загинуло 5 правохоронців.

Двоє співробітників належали до держслужби охорони, двоє були поліцейськими розвідниками і ще один — співробітником спецпідрозділу КОРД.

За повідомленням народного депутата України Антона Геращенка, перестрілка сталася випадково, через непорозуміння в ході виконання операції із затримання злочинців.

Прокуратура Київської області здійснює досудове розслідування інциденту.

Виконувач обов'язків голови Нацполіції Вадим Троян повідомив про зв'язок з правоохоронними органами злочинного угруповання, яке мали розкрити сили Нацполіції перед перестрілкою з держслужбою охорони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-