Поліція: 4 правоохоронців померли дорогою до лікарні, один - у медзакладі

Поліція: 4 правоохоронців померли дорогою до лікарні, один - у медзакладі

Укрінформ
Усі поліцейські, які потрапили вночі 4 грудня у трагічну перестрілку на Київщині, в результаті якої 5 правоохоронців загинуло, мали табельну вогнепальну зброю, спецодяг та бронежилети.

Про це розповів у розмові з журналістами на місці трагічної події керівник прес-служби Нацполіції Київської області Микола Жукович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Табельна вогнепальна зброя була як у працівників поліції м. Києва, так і в поліції охорони. Це була табельна вогнепальна зброя, це була і автоматична зброя, і пістолети. Всі поліцейські були одягнуті в спецформу і в бронежилети", - сказав Жукович.

З якої зброї поліцейські були застрелені, зауважив він, буде з"ясовано після проведення відповідної експертизи. "Буде проведена відповідна експертиза і тоді можна буде говорити, хто був стрілком", - підкреслив керівник прес-служби.

За його словами, на місці події від поліції охорони було 2 екіпажі - це 6 осіб (по 3 поліцейських від кожного екіпажу). "Скільки  було представників поліції Києва, не можу сказати", - зазначив керівник прес-служби обласної поліції. 

Він уточнив, що четверо поліцейських померли по дорозі в лікарню, а 1 уже в лікарні. 

Жукович також повідомив, що при МВС і Нацполіції створено спеціальну групу, яка буде вивчати всі обставини цієї події.

Як повідомляв Укрінформ, п'ятеро співробітників поліції внаслідок перестрілки загинули вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських, розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 5 поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-