На Софійську площу вже привезли новорічну ялинку

На Софійську площу вже привезли новорічну ялинку

Фото
Укрінформ
До Києва 3 грудня привезли новорічну ялинку і о 14:00 під щедрівки доправили на Софійську площу. 

Вже завтра декоратори почнуть працювати над її опорядженням, яке планується завершити до 15 грудня, коли на території від Софії до Михайлівського собору і Володимирської гірки постане ціле містечко. А офіційне відкриття Головної ялинки України відбудеться традиційно на Святого Миколая. 

Про це автор та керівник проекту Ігор Добруцький розповів кореспондентові Укрінформу. 

"Церемонія відкриття відбудеться 19 грудня о 19:00. У ній візьмуть участь дружина Президента Марина Порошенко, міністр культури, міський голова", - сказав Добруцький. 

Він зазначив, що ялинку привезли із села Середній Майдан Івано-Франківської області. Це біла ялиця, якій 86 років, вагою 8 тонн. 

"Висота лісової красуні - 26 метрів. Це на метр вище від ялинки 2015 року. Опоряджуватимуть ялинку 60 людей, оскільки це велика робота. Ялинку прикрашатимуть 3 км гірлянд та дерев'яні яворівські іграшки у трьох кольорах - жовтому, червоному та зеленому. Їх виготовляють народні  майстрами із Львівщини Оксана Когут та Остап Сойко. Цими іграшками - загалом їх ціла тисяча - також будуть оповиті всі локації", - уточнив Добруцький. 

За його словами, свято відповідатиме народним традиціям. Цього року воно буде більш якісне і масштабне. 

"Очікується до 5 млн гостей. Це значно більше, ніж торік, коли ми мали майже 3 млн. Буде більше атракціонів, більше якісної вуличної їжі. І навіть простір буде більший. За рахунок чого, зокрема, майже 30 народних майстрів зможуть торгувати своїми виробами. Ми майже на половину збільшуємо кількість таких яток", - сказав керівник проекту.   

Він також розповів, що вся територія - а це 3 локації: Софійська та Михайлівська площі та Володимирський проїзд - також буде задекорована, тільки гірлянд 40 км. Довкола пам'ятника Богданові Хмельницькому з'являться майданчики, де будуть виставлені різноманітні іграшки, які робили діти з усієї України. За період новорічно-різдвяних святкувань - з 15 грудня до 15 січня - відбудеться 15 концертів. Вони проходитимуть по п'ятницях, суботах та неділях, а також на Миколая, Новий рік і Різдво. В них візьмуть участь більше 3 тисяч артистів. На сцені виступатимуть також національні оркестри - симфонічний, народних інструментів, духових інструментів, інші відомі оркестри Києва і України. 

"На свята тут можна буде побачити святкову ходу, що заспіває кращих колядок з усіх областей, - вона пройде від Національної опери до Михайлівського собору. Буде конкурс на краще виконання славнозвісного твору Миколи Леонтовича "Щедрик" з нагоди його 100-річчя. Працюватимуть карусель, оглядове колесо та інші атракціони для дітей. Також заплановано свято вареників. І навіть радіостанція "Ялинка ФМ", завдяки якій можна буде привітати всіх гостей, які знаходитимуться на площі. А щодо безпеки, то тут працюватимуть 30 охоронників і група швидкого реагування", - сказав Добруцький. 

Нині на площі вже змонтовано потужну платформу для головного символа Нового року. Вже почато зведення сцени на основному майданчику. З'явилися металеві конструкції довкола пам'ятника Богданові Хмельницькому. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-