Справа Майдану: Шуляк розповів про посилення патрулів у центрі Києва

Справа Майдану: Шуляк розповів про посилення патрулів у центрі Києва

Укрінформ
Колишній командувач Внутрішніми військами Станіслав Шуляк стверджує, що віддав наказ посилити патрулі в центрі Києва під час подій на Майдані в 2013 році 1 грудня у другій половині дня.

Про це він сказав в ході відеодопиту в Святошинському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"1 грудня підрозділи Внутрішніх військ заступили на службу в звичайному режимі. Причиною посилення підрозділів стали заворушення, які почалися в районі Майдану Незалежності і потім були зміщені на вулицю Банкову. Посилення відбувалося в момент, коли почалися масові заворушення на Майдані Незалежності. Тоді вже була дана команда посилити патрулі. Тобто, прибути особовому складу з оточуючих маршрутів, а також вирушити туди черговим підрозділам. Перше грудня, друга половина дня", - сказав він.

За словами Шуляка, під час подій на вулиці Банковій 1 грудня понад 100 правоохоронців зазнали травм і опинилися у госпіталі.

Він також повідомив, що його відносини з колишнім президентом Віктором Януковичем і екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком "мали чисто службовий характер".

Шуляк перебуває в приміщенні Ростовського обласного суду Росії.

Як повідомлялося, Станіслав Шуляк - свідок у справі щодо п'яти колишніх бійців "Беркута", яких звинувачують у причетності до масових розстрілів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року.

28 лютого 2014 року Генеральна прокуратура України направила подання до МВС України та СБУ щодо негайного затримання осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. У цьому списку опинився й Станіслав Шуляк.

Святошинський райсуд Києва 28 листопада переніс допит колишнього командувача Внутрішніх військ на 2 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-