Ізраїль нагородив українських льотчиків, які допомагали гасити пожежу

Ізраїль нагородив українських льотчиків, які допомагали гасити пожежу

Укрінформ
Ізраїльський уряд нагородив українських льотчиків, які на пожежних літаках Ан-32П ДСНС України допомагали гасити пожежу біля Хайфи.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Президент України Петро Порошенко. 

"Зателефонував нашим льотчикам, які в ці дні допомагали нашим ізраїльським партнерам погасити пожежу біля Хайфи. Дякую, хлопці, за зразкове виконання поставлених завдань! Щойно всі десятеро українських рятувальників, це Ігор Рунаєв, Костянтин Коломін, Андрій Зайцев, Родіон Петрик, Олександр Шевчук, Михайло Антоненко, Ігор Бубін, Сергій Фіщук, Олег Ромащенко, Володимир Левченко - отримали нагороди від ізраїльського уряду", - йдеться у повідомленні.

За словами Президента, уже завтра льотчики повернуться до України. "Чекаємо вдома", - додав Порошенко.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко раніше постановив направити в Ізраїль два літаки Ан-32 для допомоги у гасінні пожежі поблизу міста Хайфа, а також надати гуманітарну допомогу Державі Ізраїль.

Пожежа, що розпочалася 22 листопада у 13 районах Ізраїлю, включаючи Єрусалим, під впливом вітру почала поширюватися. Десятки тисяч людей були евакуйовані, для гасіння пожеж залучені пожежні літаки з інших країн.

Фото: timesofisrael

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-