Пожежі в Ізраїлі: поліція заявляє про понад дві сотні підпалів

Пожежі в Ізраїлі: поліція заявляє про понад дві сотні підпалів

Укрінформ
Масштабні пожежі в Ізраїлі вдалося загасити ще вчора ввечері, сьогодні ж зранку ліквідовані останні займання.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко в ефірі «112 каналу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Учора вже вдалося загасити останні пожежі, хоча сьогодні зранку були ще деякі займання, але їх вдалося дуже швидко локалізувати й загасити», - сказав посол.

Він розповів, що, за попередніми оцінками ізраїльських фахівців, трагедія призвела до збитків у понад 0,5 млрд шекелів.

За словами Надоленка, наразі більше 180 осіб знаходяться в лікарнях, ще близько 1800 осіб втратили житло.

Він зауважив, поліція вже заарештувала 4 осіб, підозрюваних у причетності до підпалів, яких, за його словами, загалом було здійснено понад дві сотні одночасно в різних місцях.

Дипломат додав, що вже сьогодні ввечері українські пожежні літаки, які допомагали гасити пожежі, повернуться в Україну.

«Наші літаки були дійсно дуже ефективними, тому що мали змогу на одні з найдальших перевезень води для гасіння», - наголосив Надоленко.

Як повідомляв Укрінформ, у північних і центральних районах Ізраїлю за перші п'ять діб близько 2,5 тисяч пожежників локалізували та загасили близько 630 осередків займання. Наразі від пожеж постраждали близько 180 осіб. Найбільшої шкоди завдано житловому фонду у Хайфі, Зіхрон-Яакові, Халаміші, Натафі і Бейт-Меїрі.

До гасіння вогню залучено авіацію - спеціальні протипожежні літаки здійснили 480 вильотів. В авіаційну групу боротьби з пожежами крім 14 ізраїльських літаків Air Tractor AT-802 американського виробництва увійшли літаки, які надали Греція, Кіпр, Туреччина, Хорватія, США, Велика Британія, Україна, Італія, Франція, Росія, Азербайджан, Єгипет і Йорданія.

Фото: znaj.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-