Роздержавлення ЗМІ: спершу реформують 244 редакції - голова Держкомтелерадіо

Роздержавлення ЗМІ: спершу реформують 244 редакції - голова Держкомтелерадіо

Укрінформ
До Переліку державних та комунальних друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі, увійшли 244 редакції з усіх областей України. 

Про це повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, коментуючи Укрінформу ухвалення урядом на сьогоднішньому засіданні постанови КМУ «Про затвердження Переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі».

"Сьогодні на засіданні уряду був затверджений Перелік державних та комунальних друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі. До нього увійшло 244 редакції з усіх областей України", - зазначив Наливайко.

За його словами, найактивніше підтримують реформування редакції Житомирської області – 17, Вінницької – 16, Запорізької – 15, Рівненської – 14. Менш активні в Закарпатті, де до першого етапу долучилась тільки одна редакція, в Донецькій – 2, в Київській та Чернівецькій областях - по 5 видань.

Голова Держкомтелерадіо наголосив, що у країні стартувала друга інфраструктурна реформа медіасфери. Уряд спільно з громадськістю та західними партнерами створює Суспільне телерадіомовлення та роздержавлює державну та комунальну пресу.

Він нагадав, що законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» встановлено, що реформування редакцій проводитиметься у два етапи. Зокрема, на першому реформуватимуть ті ЗМІ, які подали відповідні клопотання. На другому етапі протягом двох наступних років буде реформовано решту друкованих ЗМІ.

"Згідно з законом органи влади і місцевого самоврядування виходять зі складу засновників чи співзасновників друкованих ЗМІ. Відтак чиновники будуть позбавлені можливості впливати на редакційну політику, користуватись, так званим телефонним правом. Це ще один крок до незалежності ЗМІ і зміцнення свободи слова в країні", - наголосив Наливайко.

Як він зауважив, більшість редакцій позитивно сприймають ідею самоврядування і відповідальності за свої газети, вони зважують свої сили й економічно готові до майбутнього самостійного життя. Успішність першого етапу є справою честі органів влади, редакцій, громадськості, вважає голова Держкомтелерадіо.

"Таким чином влада вкотре демонструє прихильність до європейських цінностей, виконує свої зобов’язання перед Радою Європи, медіаспільнотою, громадськістю, прийнятих на себе після перемоги Революції Гідності", - наголосив Наливайко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-