"Центральноазіатський барс": у Києві розказали, як добитися економічного дива

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася презентація україномовної книги "Центральноазіатський барс", яка присвячена формуванню казахстанської моделі державного будівництва, а також двостороннім казахстансько-українським відносинам.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у презентації в Національній академії наук України взяли керівники дипмісій, акредитованих в Україні, представники виконавчої та законодавчої гілок влади України, експерти та науковці.

"Напередодні державного свята - Дня першого президента Республіки Казахстан - вийшла в світ нова книга відомого українського публіциста, директора Міждержавного інституту казахстансько-українських відносин Миколи Степаненка, яка називається "Центральноазіатський барс". Книга присвячена підбиттю деяких підсумків 25-річчя розвитку Казахстану, а великий розділ книги присвячений казахстансько-українському співробітництву та його перспективам", - заявив під час презентації Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Самат Ордабаєв.

Говорячи про стратегію розвитку Казахстану, дипломат підкреслив, що в основі лежать політична стабільність та розвиток ринкових відносин. "За 25 років Казахстан отримав близько 260 млрд доларів прямих іноземних інвестицій. Відновлено промислове виробництво, а зараз прийняте рішення з розвитку малого та середнього бізнесу. На сьогодні близько 25% ВВП припадає саме на малий та середній бізнес", - похвалився успіхами республіки Ордабаєв.

Він також додав, що, за даними рейтингу Всесвітнього банку Doing Business, Казахстан за результатами 2016 року посідає 35-е місце, а в рейтингу глобальної конкурентоздатності - 42-е місце. "Валовий внутрішній продукт на душу населення за роки незалежності збільшився на 18% та досяг рівня Центрально-Східної Європи - близько 12,5 тис. дол. США на душу населення", - вказав на ще одне досягнення казахстанський посол. 

Нині амбітна мета, яку ставить перед собою керівництво РК, - увійти у середньостроковій перспективі у тридцятку найбільш розвинутих країн світу. 

Ордабаєв також наголосив на важливості ролі 350-тисячної української діаспори у розвитку як РК, так і двосторонніх відносин з Україною: "У Казахстані дуже велика українська діаспора, це наше багатство, наш, що називається, "золотий запас", який вносить свою велику лепту у розвиток Казахстану та розвиток дружніх українсько-казахстанських відносин". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-